Частка непрацюючих кредитів в Україні опустилася нижче 50%

  • Юлия
  • 18.02.2020 1296

Вперше за декілька років частка непрацюючих кредитів в Україні знаходиться на рівні 48,4%.

Дані зміни поліпшили якість роздрібного портфеля. Так, протягом минулого року частка непрацюючих кредитів зменшилася до 34,1% (на 11,9 в.п.) в цьому сегменті.

У порівнянні з минулим роком – це на 4,5 пунктів нижче.

За даними НБУ, якість кредитних портфелів в цьому році покращилась в банках всіх груп, крім російських.

Основними факторами поліпшення є зростання нового роздрібного кредитування на рівні близько 30%.

При цьому, за рахунок механізму добровільної фінансової реструктуризації була проведена реструктуризація кредитного портфеля двома державними банками на суму понад 30 млрд грн. Таким чином, дані заходи дозволили державним банкам скоротити частку непрацюючих кредитів з 55% до 49%.

По даними НБУ, істотна робота з поліпшення портфелів проведена іноземними банками шляхом продажу NPLs, а також списання за рахунок резервів. Таким чином, частка проблемних кредитів в банках іноземних банківських груп (за винятком російських) скоротилася до 16% з 23,1%.

Підписатися на розсилку

В цілому, за даними НБУ, обсяг проблемних кредитів в українських банках тримався на рівні близько 50%, а це 566 млрд грн.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284