Google розробив оплату «онлайн-чайових», але впроваджувати передумав

  • Юлия
  • 27.04.2020 924

Компанія розробила сервіс чайових для сайтів, який би дозволяв користувачам жертвувати кошти на розвиток проектів.

Передбачалося, що сервіс буде корисний блогерам, музикантам, новинним сайтам, але в підсумку компанія відмовилася від запуску.

Google тестував «чайові» в якості нової функції Google Contributor - платного блокіратора реклами. Це дозволило б власникам сайтів компенсувати кошти, недоотримані із заблокованої реклами.

Функція підтримки сайтів повинна була включати разове пожертвування на суму 0,2-5 доларів. Компанія підтвердила, що даний проект дійсно розроблявся протягом минулого року, але так і не був запущений в реалізацію, пише finance.

За даними Google, на сьогоднішній день немає єдиної бізнес-моделі, яка працює для всіх видавців. Тому компанія вважає досить важливим вивчення нових технологій, що дозволяють сайтам заробити більше грошей.

І вибір фінансування може стати прекрасним прикладом продукту, який дозволить підтримувати власників сайтів і різні стратегії монетизації, відзначили в Google.

Підписатися на розсилку

На даний момент функцію чайових сайти можуть впроваджувати своїми силами або користуватися сторонніми інструментами. Однак наявність подібної функції Google, в якому вже є облікові записи користувачів з прив’язаними до них гаманцями, могло б істотно полегшити процес.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що НБУ буде перевіряти власників e-wallet у виняткових випадках.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284