Кіберполіція зловила на крадіжці персональних даних співробітницю банку

  • Юлия
  • 14.04.2020 994

Перед звільненням жінка вирішила скопіювати персональні дані клієнтів, щоб потім продати базу.

Як з'ясувалося в ході розслідування, 31-річна співробітниця банку скопіювала частину клієнтської бази.

Зокрема, копії паспортів, податкові декларації, ІПН, банківські виписки про рух грошових коштів на рахунках. Фігурантка мала намір збути ці дані за грошову винагороду.

У несанкціонованих діях із закритою банківською інформацією українку викрила кіберполіція під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури. Як виявилося, жінка, що мала доступ до конфіденційної інформації, відправляла всі дані на свій email.

За місцем проживання фігурантки проведено обшук, в ході якого вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон, вилучене направлено на експертизу. В ході попереднього огляду виявлено, що в комп’ютері затриманої знаходилися персональні дані клієнтів банку й інша інформація, що містила банківську таємницю.

Підписатися на розсилку

За фактом несанкціонованого копіювання електронної інформації, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 362 Кримінального кодексу України. Аферистці повідомлено про підозру, їй загрожує до 3 років ув’язнення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Visa збільшила ліміт безконтактних операцій без PIN до 1500 гривень.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284