Нацбанк розповів, як буде регулювати ринок ломбардів

  • Юлия
  • 15.05.2020 955

НБУ планує обмежити відповідальність клієнтів за кредитними договорами з ломбардами.

Таким чином, якщо позичальник буде нездатний оплатити борг з урахуванням відсотків за користування позикою, то повна сума його заборгованості буде погашена за рахунок застави. Тому ніяких додаткових вимог до нього у ломбарду залишатися не повинно.

Зусилля Нацбанку будуть спрямовані на те, щоб клієнти були достатньо поінформовані про умови кредитування.

Крім того, в рамках нових ініціатив НБУ ломбарди зможуть здійснювати переказ грошових коштів без відкриття рахунків і проводити готівковий обмін валют.

Крім цього, НБУ має намір спростити вимоги до ломбардів в питаннях місць надання послуг і організації приміщення, а також безпеки, обліку документів і звітності.

Що стосується нагляду за ломбардами, переважною формою залишиться безвиїзний нагляд. При цьому вимоги до капіталу будуть наступні: підтримка капіталу на рівні 500 тис. гривень, і не менше 1 млн гривень при наявності відокремлених підрозділів.

Підписатися на розсилку

Крім того, НБУ планує встановити додаткові або підвищені вимоги для ломбардів, що надають широкий спектр послуг. При цьому, в рамках створення більш сприятливих для розвитку ринку умов регулятор має намір чітко врегулювати і розширити джерела фінансування ломбардів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що НБУ створив мобільний додаток для ідентифікації клієнтів банків.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284