НБУ: кількість безготівкових операцій збільшилася на 36% за рік

  • Юлия
  • 14.05.2020 1179

Ринок платіжної інфраструктури України продовжує адаптуватися під нові реалії.

Нацбанк відзначає збільшення операцій з використанням банківських карток, йдеться в звіті регулятора. На безготівкові розрахунки протягом минулого року припало 82% від загальної кількості.

При цьому кількість карток з безконтактної технологією оплати збільшилася за рік в два рази.

Із загальної кількості безготівкових розрахунків 42% склали операції в інтернеті. За даними НБУ, кількість платіжних карток, емітованих українськими банками, за минулий рік досягла 5 млрд штук. Це на 29% більше, ніж роком раніше – в 2018.

Кількість безготівкових операцій з використанням платіжних карток зросла до 4, 2 (на 35,6%). А загальна суми операцій досяг 1 798 млрд грн – зростання 38,6%.

При цьому 51,2% операцій з використанням банківських карток зафіксовано в торгових мережах. Сума безконтактних операцій склала 28,5% від усіх безготівкових транзакцій.

Також наголошується, що 42,4% від суми безготівкових операцій з картками склали P2P-перекази.

Станом на 1 січня поточного року кількість платіжних карток в Україні склало 68,9 млн шт. У порівнянні з 2019 роком, це на 16,0% більше. Активних карток серед них 61,2%.

Підписатися на розсилку

За кількістю карток серед платіжних систем лідирує MasterCard – 68,1%. На другому місці за популярністю – картки VISA (30,7%) і «Простір» (1,1%). Таким чином, на кожного українця припадає в середньому 1,2 активних карток.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що через коронавирус в Україні скорочується мережа POS-терміналів.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284