НБУ створив мобільний додаток для ідентифікації клієнтів банків

  • Юлия
  • 15.05.2020 1004

Нацбанк створив додаток UAPassportReader, який зчитує дані з біометричних документів.

Принцип роботи програми досить простий – необхідно завантажити його на смартфон, щоб можна було безконтактно і швидко зчитати всю інформацію по ID-картці клієнта або з його біометричного закордонного паспорта.

Таким чином, це позбавляє банки необхідності купувати дороге обладнання для зчитування з чіпа документів біометричних інформації.

Банк зможе отримувати і зберігати дані про клієнтів в цифровому вигляді, інтегрувавши даний додаток в свою it-мережу.

Крім того, додаток дуже вигідний і для клієнтів банків – більше не потрібно буде з собою носити паперові довідки про місце реєстрації, буде достатньо наявності будь-якого біометричного документа.

Більш того, для клієнтів додаток відкриває доступ до їх власних даних, що містяться в документах. Користувачі зможуть завантажувати свої документи на смартфон для пересилання в разі потреби.

На даний момент користувачам доступна пілотна версія додатка для завантаження в AppStore. Аналогічну версію НБУ розробляє для Google Play. Додаток доступний для скачування всім бажаючим безкоштовно.

Підписатися на розсилку

Варто нагадати, що з кінця квітня в зв’язку зі зміною законодавства для ідентифікації та верифікації клієнтів їх присутність в банках не обов’язкова, закон тепер дозволяє робити це дистанційно.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що кількість безготівкових операцій збільшилася на 36% за рік за даними НБУ.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284