Близько 5% всіх карткових операцій в світі припадає на Apple Pay

  • Юлия
  • 17.02.2020 1113

Мобільний гаманець Apple Pay все більше поглинає ринок карткових платежів по всьому світу.

На даний момент платежі за допомогою Apple Pay становлять близько 5% операцій з банківськими картками в світі. За прогнозами експертів, вже в найближчі 5 років їх частка зросте до 10%, повідомляє дослідницька компанія Bernstein.

По мірі зростання популярності сервісу, зростає і конкуренція для таких великих гравців платіжного ринку, як PayPal.

Більш того, експерти побоюються, що таке стрімке «захоплення ринку» може привести до ряду небажаних наслідків.

«Існує багато причин для занепокоєння, адже Apple може порушити платіжну екосистему», – відзначають аналітики Бернштейна на чолі з Харшітой Рават.

На думку експертів, при цьому гонка цифрових платежів приносить близько 1 трильйона доларів доходу по всьому світу. Зокрема, тільки Visa і MasterCard обробляють понад 14 трильйонів доларів платежів на рік. І ці цифри продовжують рости, все більше транзакцій проходять через додатки і в інтернеті, а споживачі в багатьох частинах світу все рідше використовують гроші, повідомляє QZ.

Підписатися на розсилку

Згідно з прогнозами Juniper Research, очікується, що до 2024 року обсяг безконтактних платежів в США зросте до 1,5 трлн доларів в порівнянні з 178 млрд доларів в цьому році.

Популярність Apple Pay обумовлена, перш за все, зручністю і безпекою сервісу. Користувачі можуть зберігати свої кредитні та дебетові картки прямо в смартфоні, розплачуючись за допомогою NFC технології. Безпека транзакцій забезпечується біометричним захистом. За даними Тіма Кука, доходи і транзакції Apple Pay в останній фінансовий квартал збільшилися більш ніж удвічі. Гаманець стає все більш доступним для поїздок в громадському транспорті по всьому світу.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284