Застосування програмних РРО відклали на серпень

  • Юлия
  • 15.04.2020 1081

За даними НБУ, застосування бізнесом програмного реєстратора розрахункових операцій при валютно-обмінних операціях відклали на серпень.

Постанова, яка передбачає обов'язкове застосування бізнесом програмного РРО, мала набути чинності 19 квітня поточного року. Але зважаючи на економічну ситуацію, яка склалася через пандемію коронавируса і заходів, спрямованих на протидію поширенню захворювання, нововведення вирішили відкласти.

Попередньо дана норма відкладена до 1 серпня 2020 року, до цих пір використання РРО не буде обов'язковим.

Варто нагадати, що НБУ привів нормативно-правову базу у відповідність до закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» в січні поточного року. Використання програмного РРО, нового виду реєстратора розрахункових операцій, будуть аналогічні за формою і змістом їх паперових аналогам.

Нагадаємо, НБУ скасував необхідність проставляти в розрахункових документах РРО такі реквізити, як відбиток штампа, підписи касира і клієнта. Закон про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі та про застосування касових апаратів був прийнятий 17 жовтня 2019 року, пише minfin. До речі, тоді ж прийнятий указ про введення мораторію на перевірки ФОПів по частині використання касових апаратів, терміном на 2 роки.

Підприємцям дозволять використовувати бюджетні або безкоштовні аналоги касових апаратів – додатки на смартфонах, планшетах і комп’ютерах.

Підписатися на розсилку

Регулятор також вніс ряд інших уточнюючих змін, які стосуються порядку проведення валютно-обмінних операцій.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як тримається українська банківська система в умовах карантину.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284