WhatsApp планує запустити видачу кредитів

  • Юлия
  • 06.05.2020 1110

Мессенджер вирішив розширити спектр своїх послуг і планує впровадження кредитних продуктів всередині програми.

На даний момент відомо, що компанія вирішила стати учасником кредитного ринку Індії, де вже подала заявку на отримання ліцензії.

Чи поширюватиметься послуга на інші країни - не відомо. Все, що поки відомо, це наміри компанії «видавати кредити користувачам на доцільних умовах».

Незважаючи на наявність широких можливостей і підтримки з боку Facebook, месенджер обмежений законодавством щодо банківського бізнесу. Тому WhatsApp потрібно знайти банк, з яким можна реалізувати дану ініціативу, пише thenextweb.

Варто відзначити, що Індія, з якої месенджер вирішив почати реалізацію кредитного продукту, є однією з країн з найбільшим числом користувачів – більше ніж 400 млн.

Тому у WhatsApp є пристойні шанси вийти в число лідерів в секторі цифрових платежів, склавши конкуренцію Google Tez, PhonePe і Paytm. Як повідомляє Credit Suisse, в Індії індустрія онлайн-платежів наближається до $ 1 трлн до 2023 року. Тому багато компаній поспішають потрапити на цей ринок в першу чергу.

Раніше, в 2018 році WhatsApp почав тестування свого продукту на основі уніфікованого інтерфейсу платежів (UPI) в Індії з обмеженням в 1 мільйон користувачів.

Підписатися на розсилку

Проект проте зіткнувся з декількома нормативними обмеженнями. Компанія планувала запустити функцію оплати до кінця 2019 року, проте не отримала схвалення з боку влади Індії.

Нагадаємо, раніше ми писали про ТОП-5 платіжних інструментів для сервісів доставки і замовлення послуг.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284