Навіщо потрібна довідка про прописку при наявності пластикового паспорта?

  • Юлия
  • 11.06.2020 4879

Протягом останніх 4 років нарівні з паперовими паспортами в Україні діють ID-карти в якості альтернативи.

Проте, не скрізь українці, маючи на руках пластикове посвідчення особи, можуть отримати весь комплекс послуг через відсутність довідки про реєстрацію проживання.

Дана довідка видається разом з ID-картою на вимогу підрозділами ДМС і територіальними органами.

Також її можна замовити онлайн, подавши заявку через портал державних послуг iGov.

У минулому році довідку про реєстрацію онлайн отримали 1,7 млн ​​українців, здебільшого, жителі Києва.

Отже, навіщо ж потрібна ця довідка і чому її вимагають разом з пластиковим паспортом? В Україні як і раніше діє ст.6 ЗУ «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання», згідно з якою кожен громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов’язані зареєструвати своє місце проживання.

Відповідно, багато установ, де потрібна ідентифікація особистості, в тому числі банки, вимагають даний документ. Ця інформація може бути і на чіпі пластикового паспорта, однак в разі зміни місця реєстрації замінити її на чіпі вже не вийде, тому доведеться додатково брати довідку і докладати її до документа в тих організаціях, які її потребують.

Таким чином, в разі необхідності отримати довідку про реєстрацію досить просто. Для підтвердження чинної адреси проживання власнику пластикового паспорта видається довідка з ЕГДР (Єдиного державного демографічного реєстру).

Підписатися на розсилку

Для того, щоб замовити довідку онлайн, необхідно зайти на сайт iGov, увійти в систему через електронно-цифрового підпису або BankID, заповнити запропоновану форму. Потім потрібно завантажити скан-копію вашого паспорта або іншого документа, що посвідчує особу. Ви отримаєте підтвердження на електронну пошту про те, що заявка в роботі. Потім залишиться відвідати орган реєстрації, щоб отримати готову довідку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Європа готується до зростання фінансової злочинності.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284