Аферист крав облікові записи онлайн-банкінгу зі смартфонів

  • Юлия
  • 05.03.2020 1107

На Волині затримано молодого чоловіка, який обманним шляхом заволодівав обліковими записами онлайн-банкінгу і набирав кредитів на картки жертв.

Затриманому повідомлено про підозру, йому загрожує до 8 років ув'язнення.

За попередніми даними, 25-річний хлопець сідав до компаній у розважальних закладах, проводив з ними час, завойовував довіру, а потім просив позичити на кілька хвилин смартфон, щоб подзвонити.

Скориставшись моментом, зловмисник за допомогою функції відновлення пароля міняв фінансовий номер в мобільному додатку. Підтвердження про зміну фінансового номеру він отримував уже на свій телефон і міг користуватися онлайн-банкінгом жертв на свій розсуд.

Після чого зловмисник користувався банківськими даними, щоб взяти за допомогою даних карток мікрокредити на потерпілих в безлічі компаній.

У квартирі фігуранта проведено обшук, в ході якого виявлено чорнові записи, смартфони, комп’ютерну техніку, SIM-карти з компрометуючими даними.

За фактом шахрайства, несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж або мереж електрозв’язку відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 і ч. 1 ст. 361 КК.

Нагадаємо, раніше ми писали про нові способи шахрайства, актуальні у 2020 році, зокрема про те, що шахраї використовують дублі ЅІМ-карток для крадіжки кредитних коштів.

Підписатися на розсилку

Шахраї дзвонять потенційним жертвам, представляючись співробітниками мобільного оператора і вивідують дані для створення карти-дубля, а потім зламують всі акаунти онлайн-банкінгу, до яких прикріплений даний номер телефону.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284