Apple додає 20% ПДВ на ціни в App Store для українців

  • Юлия
  • 14.01.2022 542

Протягом кількох днів компанія Apple підвищить ціни на програми та покупки у додатках для користувачів в Україні.

Так, з 13-14 січня, на всі програми, крім підписок з автоматичним оновленням, ціни в App Store підвищаться на 20%.

Зазначається, що це нововведення пов'язане насамперед із нещодавно прийнятим і підписаним в Україні законом про «податок на Facebook». Він зобов'язує іноземні онлайн-сервіси, якими користуються українці, такі як Facebook, Netflix, Steam та сервіси Apple та Amazon, сплачувати податок у 20%.

Зокрема, ціни на платні програми та покупки у додатках, за винятком підписок з автоматичним оновленням, в App Store зростуть на території України на 20% через новий податок на додану вартість.

Як зазначили в Apple, як тільки ці зміни набудуть чинності, розділ Ціни та доступність у розділі «Мої програми» буде оновлено. Розробники зможуть змінити ціни на свої програми та покупки у програмах у будь-який час у App Store Connect.

Розробникам пояснили, що якщо вони пропонують підписку, вони можуть зберегти старі ціни для наявних передплатників.

Нагадаємо, що Законопроект було зареєстровано у парламенті 2 жовтня 2021 року. А вже ухвалений Закон набув чинності 1 січня 2022 року, проте eBay, Amazon, Meta, Google та інші технологічні компанії повідомили про збільшення вартості послуг ще в грудні 2021 року.

Закон доповнює податковий кодекс нормою про оподаткування електронних послуг та, водночас, виключає із кодексу норму про «податок на іноземну рекламу». Іншими словами, українські юрособи та ФОП не повинні сплачувати 20% податку при купівлі електронних послуг у іноземних компаній.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ритейл впроваджує «розумні кошики» замість кас самообслуговування.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284