Apple купила стартап з перетворення iPhone в платіжний термінал

  • Юлия
  • 03.08.2020 1445

Компанія Apple придбала Mobeewave, канадський стартап, який розробляє технологію, що дозволить використовувати смартфони як мобільні платіжні термінали.

За даними Bloomberg з посиланням на джерела, вартість угоди склала близько 100 млн доларів.

Повідомляється, що робота системи не вимагає ніяких апаратних доповнень, за винятком NFC- чіпа і забезпечується завдяки спеціальному ПО.

За даними джерел, які знайомі з деталями угоди, компанія має намір використовувати розробки Mobeewave для впровадження даного функціоналу в своїх смартфонах.

Це дозволить будь-якому користувачеві приймати платежі з iPhone без додаткового обладнання. Варто нагадати, що чіпи NFC в iPhone вбудовуються з 2014 року.

За попередніми даними, компанія Apple зберегла склад команди Mobeewave, дозволивши розробникам виконувати роботу з Монреаля. Компанія Apple, в свою чергу, придбання не коментує.

За даними представника компанії, для Apple в порядку речей час від часу купувати невеликі технологічні компанії. Відповідно, їх покупка, цілі та подальші плани, як правило, не обговорюються за межами компанії.

Що стосується Mobeewave, відомо, що компанія базується в Монреалі, працює з 2011 року, займається розробкою технології, що дозволяє використовувати смартфони для прийому платежів за допомогою іншого смартфона або банківської картки.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що через інтернет-банкінг українці більше купували валюти, ніж продавали.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284