Банки перетворяться в бізнес-хаби і переведуть більшість клієнтів в онлайн

  • Юлия
  • 30.04.2021 2513

На думку експертів, карантин вплинув не тільки на вподобання співробітників відділень, а й змінив формат банківських відділень. Тепер банки проводять активну діджиталізацію і віддають перевагу дистанційній роботі.

Про те, що відділення переформатуються все більш значно, розповіли банкіри під час круглого столу, проведеного «Фінансовим клубом» під назвою «Річниця карантину: які висновки винесли для себе банки і як підготувалися до майбутнього».

На думку фахівців, на даний момент трендом є навчання клієнтів основам онлайн-послуг в банку для того, щоб потім відправити їх в дистанційні канали.

При цьому тенденції вказують на те, що відділення залишаться в якості бізнес-хабів, які будуть обслуговувати клієнтів по найбільш складним фінансовим або банківським продуктам в зручному для клієнта форматі.

Проте, розмови про те, що банківські відділення повністю підуть в минуле, банкіри вважають передчасними. На думку експертів, відділення продовжать роботу, але будуть задовольняти попит населення на отримання перших знань про те, як користуватися банківськими продуктами.

Додає впевненості в тому, що відділення продовжать роботу, той факт, що клієнтам як і раніше потрібно «живе» спілкування, за яким вони приходять у відділення. Особисте спілкування і фізичне відвідування відділень для багатьох є важливим фактором соціалізації.

Більш того, експерти відзначають, що по ряду продуктів досить складно отримати повноцінну консультацію і до кінця розібратися в дистанційному режимі. Зокрема, рівень фінансової та комп’ютерної обізнаності громадян України часто залишає бажати кращого.

Разом з тим, залишаються послуги, які не можна діджіталізувати – клієнтам потрібні сейфи, операції з готівкою, сервіси інкасації.

На даний момент експерти сходяться на думці про те, що банківські сервіси будуть еволюціонувати разом з суспільством, а цифрові рішення і відділення будуть цілком органічно доповнювати один одного.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українські банки збережуть для своїх працівників дистанційний формат роботи після карантину.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284