Що робити боржникам, якщо заарештований рахунок ще не розблоковано?

  • Юлия
  • 11.03.2022 627

Боржникам в Україні дозволили користуватися коштами із заарештованих рахунків.

Нагадаємо, згідно з постановою Кабміну від 3 березня, з багатьох заарештованих рахунків українських боржників має бути знято блокування.

Зокрема під розблокування підпадають рахунки, сума боргу на яких не перевищує 100 тис. гривень.

Проте не всі рахунки розблоковані на даний момент. Зокрема, у виконавчій службі пояснили, що робити, якщо рахунок боржника досі не розблокували.

Як повідомляє Опендатабот, якщо арешт з вашого рахунку досі не зняли, необхідно дотримуватися цієї інструкції.

Переконайтеся, що сума стягнення за виконавчим документом не перевищує 100 000 грн. Якщо умова дотримується, зверніться до найближчого відділення банку або фінансової установи, де є заборгованість з вимогою зняття арешту. Повідомляється, що у разі відмови можна зателефонувати на гарячу лінію НБУ за телефоном 0800505240 або на урядову гарячу лінію – 1545.

Варто зазначити, що автоматизована система виконавчих проваджень та інші реєстри поки що не працюють. У зв’язку з цим ДВС або приватні виконавці не можуть видати відповідну ухвалу про зняття арештів.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Western Union та MoneyGram скасували комісію за грошові перекази в Україну.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284