Що купують українці в «чорну п’ятницю» і скільки витрачають?

  • Юлия
  • 25.11.2020 827

В Україні чорні п'ятниці вже увійшли в звичку і користуються майже такою ж популярністю, як і на батьківщині цієї акції - в США.

Покупці все краще починають орієнтуватися в знижки, а продавці, побачивши ажіотаж в Black Friday, влаштовують розпродажі не тільки в п'ятницю, але і протягом декількох днів до і після самої події.

Зокрема, нарівні з «чорною п'ятницею» популярністю користується також Cyber Monday - покупці стежать за знижками на товари, до яких придивились раніше.

Компанія Picodi.com перевірила, як жителі України ставляться до знаменитої Black Week, що українці купують під час розпродажів і які суми готові на це витрачати.

Так, опитування показало, що в Black Week в 2019 році брали участь близько 69% опитаних українців. Близько 24% покупців скористалися знижками з понеділка по четвер і 37% – на вихідні після Black Friday, пише Finance.

Досвідом покупок в «чорну п’ятницю» залишилися задоволені 74% опитаних. Решта 21% відзначили, що залишилися швидше незадоволені, і 5% – зовсім не задоволені.

Фото: finance.ua

Експерти також опитали покупців, які не брали участь у розпродажах на Black Friday. Так, 37% не знали про тиждень знижок, 31% через неуважність пропустили сезон знижок, а решті знижка на товар, що їх цікавить, здалася замалою або вони не стали чекати розпродажів.

Що стосується готовності витрачатися в «чорну п’ятницю», експерти з’ясували, що в середньому українці витрачають 3810 грн. Примітно, що чоловіки витрачають, як правило, вдвічі більше жінок під час розпродажів: 4880 грн проти 2820 грн.

При цьому 36% анкетованих відзначили, що готові в наступний раз витрачатися більше в Black Friday.

Фото: finance.ua

За підрахунками аналітиків, з 2016 по 2019 рік інтерес до акцій Black Friday найбільше виріс у Харкові (+ 216%). Зростання пошукових запитів на дану тематику в Полтаві і Луганську становить 200% і 167% відповідно.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Visa розширила програму Fast Track для платіжної інфраструктури.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284