Щоб уберегти заощадження від мародерів, українці віднесли гроші до банків

  • Юлия
  • 19.04.2022 510

Як повідомляють українські банкіри, безготівкове зберігання грошей під час війни виявилося найнадійнішим.

За даними експертів, зараз набагато безпечніше тримати гроші в банку, тим більше діють 100% гарантії на повернення вкладів.

Щодо зберігання будинку – від мародерства ніхто не захищений, особливо у тих регіонах, де активні бойові дії. Таким чином зараз безпечніше тримати гроші на рахунках. Про це повідомив голова ради Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова.

Це питання обговорили банкіри під час круглого столу “Як війна вплинула на сегмент депозитів для фізосіб”, проведеного “Фінансовим клубом”.

Також експерти зазначають, що відсутність великих сум готівки при втечі із зони бойових дій знижує ризик пограбування. Тому українці з прифронтової частини країни поповнюють рахунки чи депозити та переїжджають на захід країни, а згодом уже цими коштами користуються.

Крім того, на тимчасово окупованих територіях або у містах, які постраждали від боїв, зараз досить складно зняти готівку.

Зазначається, що зараз гроші регулярно продовжують надходити на картки: і зарплати, і пенсії, і інші виплати. Багато підприємств сплатили заробітні плати та відпустки заздалегідь, тобто за кілька місяців, щоб якось підтримати своїх співробітників. Таким чином, багато клієнтів не забирають гроші з карток. Люди одержали зарплати, соціальні виплати. Але не всі знімають, не тими темпами, як раніше, тож залишки зростають.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що платіжна система MasterCard випустила першу криптовалютну картку.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284