Covid-19 б’є по цифровим платежам: шахрайство зросло на 50%

  • Юлия
  • 31.08.2020 896

З січня 2020 року рівень онлайн-шахрайства виріс на 50%, відзначають європейські фахівці сфери фінансових технологій.

Проблема, яка існувала завжди, значно погіршується протиепідемічними заходами, спрямованими на протидію COVID.

З початку пандемії COVID-19 використання готівкових коштів скоротилося вдвічі, в той час як багато хто не робив раніше покупок в інтернеті.

Зараз же люди змушені все частіше користуватися послугами онлайн-магазинів, так як можливості для покупок в різних регіонах і країнах в даний час більш обмежені, а потреба мінімізувати час перебування в громадських місцях зростає.

Таким чином, власники банківських карток все частіше користуються інтернетом для покупок тих товарів, які їм потрібні. І це саме по собі породжує нові проблеми, оскільки покупки через цифрові канали роблять менш досвідчені люди.

Європейські експерти вважають, що платежі в світі залишаться безпечними і надійними з PIN-кодом. Таким чином, PIN-код доповнює безконтактні платежі, роблячи їх більш безпечними. Варто нагадати, що 14 вересня 2019 року частково у силу вступив SCA, а повністю вимога набуде чинності до 31 грудня 2020 року.

Даний метод перевірки безпеки платежів вимагає аутентифікації для використання як мінімум двох з наступних трьох елементів: пароля / PIN-коду, телефону / картки або розпізнавання особи по лицю / відбитку пальця.

Підписатися на розсилку

Експерти вважають PIN-код найбільш безпечним з усіх цих варіантів, оскільки він відомий тільки власнику картки і без нього транзакція не може бути завершена, пише finextra. На даний момент експерти впевнені, що PIN-код є найпростішим і безпечним способом здійснення транзакцій в Інтернеті. Користувачі з ним знайомі, цей спосіб користується загальною довірою і визнаний найбезпечнішим методом аутентифікації в усьому світі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що дані карток 55 тис. покупців маркетплейса Joom злиті в мережу.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284