Covid завдав серйозного удару по банківським моделям Machine Learning

  • Юлия
  • 25.02.2021 1119

В результаті опитування фінансових компаній, яке було проведено центробанком Великобританії, більше третини британських банків повідомили про негативний вплив пандемії коронавірусу на продуктивність моделей машинного навчання.

Зокрема, фахівці регулятора встановили, що в результаті повсюдного використання машинного навчання та обробки даних у сфері фінансових послуг наявні на сьогодні ризики можуть загостритися. До того ж вірогідність виникнення нових підвищується.

На думку фахівців, модель машинного навчання може працювати не зовсім адекватно при її застосуванні до ситуації, з якої вона раніше не стикалася в ході навчальних програм.

А в контексті пандемії коронавірусу це особливо актуально, оскільки вихідні дані або статистичні властивості поставлених завдань могли змінюватися, пише finextra.

Так, згідно з опитуванням, близько 35% банків повідомили про негативний вплив Covid на продуктивність моделі машинного навчання. Відзначається, що пандемія викликала серйозний спад, який неможливо було спрогнозувати на основі одних економічних даних або історичних предикторів.

Експерти продовжують уважно стежити за цими подіями разом з іншими регуляційними органами, такими як Управління фінансової поведінки. Регулятор готовий вжити всіх необхідних заходів для підтримки безпечного впровадження МО та ОД у фінансові послуги.

Оскільки Covid привів до змін в продуктивності моделі, повідомляється, що для зниження даного ризику потрібен більший постійний моніторинг та перевірка в порівнянні зі статичною перевіркою і методами тестування.

Разом з тим, опитування фінансових установ показало, що близько 35% банків у Великобританії повідомили про позитивний вплив Covid на технології машинного навчання та обробки даних, які підтримують віддалену роботу серед співробітників.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як змінюються звички українських інтернет-покупців.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284