Дистанційні перевірки банків: як НБУ буде це робити?

  • Юлия
  • 05.03.2021 1716

З 5 березня Нацбанк вводить дистанційний підхід до інспекційних перевірок банків в умовах карантину.

За даними регулятора, проведення інспекційних перевірок в приміщенні об'єкта перевірки не завжди має місце бути через перехід банків на віддалену форму роботи.

У зв'язку з цим Національний банк взявся нормативно врегулювати проведення інспекційних перевірок в умовах карантину і ввів дистанційний підхід.

У зв’язку з даними змінами членам інспекційної групи дозволено отримувати віддалений доступ до документів та інформації об’єкта перевірки і використовувати змінні носії інформації.

Крім того, обмін інформацією та документами з банком також може проводитися з використанням інформаційно-комунікаційних технологій в режимі реального часу або шляхом відправки захищеними каналами зв’язку.

У свою чергу, віддалені перевірки припускають, що членам інспекційної групи дозволено отримувати віддалений доступ до систем автоматизації банку.

Відзначається, що зустрічі членів інспекційної групи з керівниками та працівниками банку можуть проводитися в режимі відеоконференції.

Також за даними НБУ документи, які складаються під час дистанційній перевірки, можуть подаватися у формі електронного документа, підписаного кваліфікованої електронним підписом уповноваженої особи.

На думку експертів, такий підхід забезпечить безперервність банківського нагляду в умовах карантину та суттєво зменшить ризики для здоров’я працівників банків і Національного банку.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про тенденції розвитку mobile ecommerce, за якими варто стежити в 2021 році.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284