Дохід українських IT-компаній виріс майже на 30% за рік

  • Юлия
  • 22.10.2021 2720

Згідно з даними платіжної системи Payoneer, найбільше в Україні заробляють харківські ІТ-компанії, а київські – тільки на четвертому місці.

Разом з тим, з першого півріччя 2020 по перше півріччя 2021 найбільше зріс середній дохід київських і одеських бізнесів – на 41% і 36% відповідно.

Українські IT-компанії активно розвиваються на міжнародному ринку, успішно розширюються і зростають, навіть незважаючи на пандемію.

Повідомляється, що середній дохід українських IT-компаній, які працюють з іноземними клієнтами, за рік виріс на 29%. Зокрема, мається на увазі період з першої половини 2020 по першу половину 2021, пише finance.

Згідно з даними платіжної системи, найбільше зріс середній дохід IT-бізнесів в Києві – на 41%. На другому місці Одеса – заробітки збільшилися на 36% або більше ніж на третину. Його наздоганяє Харків – плюс 29%. Закривають п’ятірку міст Львів і Дніпро – плюс 21% і 20% відповідно.

Компанія склала рейтинг великих міст по найбільшому середнього доходу IT-компаній в першому півріччі 2021: Харків, Львів, Одеса, Київ, Дніпро.

За сумами доходів лідирують харківські IT-компанії – в січні-червні 2021 року їх середній дохід виявився на 6% вище, ніж у львівських. Львів На другому місці – за перше півріччя 2021 компанії заробили на 6% більше, ніж в Одесі. При цьому в Одесі і Києві середній дохід ІТ-компаній практично однаковий – з різницею в 1%.

І замикає рейтинг найбільших міст Дніпро. Там IT-підприємства заробляють всього на 2% менше, ніж в столиці.

Як зазначив Ігор Ковальов, генеральний менеджер Payoneer в Україні та Білорусі, «світової ІТ-ринок бурхливо розвивається, і Україна – активний учасник цього процесу».

За його словами, з першого півріччя 2020 року перше півріччя 2021 року загальні зарахування українським IT-компаніям зросли на 34%. Українці підкорюють міжнародні ринки, створюють популярні в усьому світі додатки і привертають все більше іноземних клієнтів.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що аналітики прогнозують зростання мобільних платежів в найближчі два роки на 92%.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284