Документи на отримання статусу колекторів в НБУ подали 64 компанії

  • Юлия
  • 17.08.2021 2587

Станом на 13 серпня 2021 року документи на отримання статусу колекторської компанії подали 64 заявника, повідомляє Нацбанк.

Як наголошується в повідомленні регулятора, 12 з них - небанківські фінансові установи та 52 юридичних особи без ліцензій на надання фінансових послуг.

За даними Нацбанку, мова йде про компанії, які в день введення в дію відповідних законодавчих вимог здійснювали діяльність з врегулювання простроченої заборгованості та мали намір надалі здійснювати таку діяльність.

Для розгляду кожного пакета документів у Нацбанка є 30 робочих днів. Кожного заявника повідомлять про результат розгляду в обов’язковому порядку, будь то успішна реєстрація або відмова в ній.

Як повідомляється в Нацбанку, тільки зареєстровані колекторські компанії будуть мати право на законних підставах продовжувати надавати послуги врегулювання заборгованості за споживчими кредитами на користь інших осіб, пише bin.ua.

Якщо компанія, що здійснює подібну діяльність, відсутній в реєстрі колекторських компаній, після 14 жовтня 2021 року кредитор або новий кредитор зобов’язані будуть достроково розірвати договір з такою юридичною особою.

Варто нагадати, що компаніям необхідно було подати пакет документів для реєстрації до 13 серпня поточного року. Дана вимога поширюється на компанії, які на день набрання чинності закону № 1349-IX вже мали укладені договори з кредитодавцем або новим кредитором і мали намір надалі здійснювати діяльність з врегулювання простроченої заборгованості за договором з зазначеними особами.

Що стосується інших юридичних осіб, за термінами звернення в Нацбанк для отримання статусу колекторської компанії вони не обмежувалися.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що зарплату в віртуальній гривні першими отримають співробітники Мінціфри.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284