Борги та штрафи спишуть з банківських карток: документ вступив в силу

  • Юлия
  • 06.07.2021 2685

З сьогоднішнього дня набув чинності наказ Мін'юсту № 1061/5 від 23 березня 2021.

Згідно з документом, Міністерство юстиції розширило процедуру автоматичного арешту рахунків і списання коштів.

Тепер в список автоматичного списання коштів і арешту рахунків входять не тільки боржники по аліментах, а й порушники, які мають інші борги: у тому числі, за кредитами, зарплатами, комуналці, штрафи тощо.

Повідомляється, що головна умова для списання боргів – наявність рішення суду і вимоги державних або приватних виконавців.

Наказ набрав чинності 3 місяці тому, але в ньому є норма про відстрочення на три місяці – для того, щоб всі органи встигли підготуватися до введення нової системи, пише rbc.

Система автоматичного списання боргів на даний момент працює в тестовому режимі. Зараз в системі 7 банків, в подальшому до неї приєднаються всі інші.

Відзначається, що арешт і списання можливе лише на суму заборгованості, яка підтверджена рішенням суду. Однак в додатково можуть бути зняті кошти за виконавчі і судові збори, виконавчі витрати, штрафи і пені по простроченій заборгованості.

Арешт і списання можуть бути накладені і на будь-які рахунки, в тому числі на ті, на які надходять зарплата, стипендія, соціальна допомога, пенсія.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що оплату проїзду електронними квитками в Києві знову відклали – до 2023 року.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284