Голландський банк запускає P2P-перекази без необхідності вказувати реквізити

  • Юлия
  • 12.07.2022 597

Банк ING у пілотному режимі запускає платіжну функцію, що використовує надширокосмугову (UWB) технологію, щоб дозволити споживачам здійснювати однорангові мобільні платежі за допомогою смартфонів.

Технологія дозволяє надсилати кошти за допомогою смартфона без необхідності знаходити, вводити або обмінюватися особистими даними, такими як електронна пошта, адреса або номер телефону.

Зазначається, що це рішення, відоме як NEAR, дозволить користувачам здійснювати P2P-перекази з іншими користувачами через банківську програму ING. Достатньо буде просто піднести свій смартфон із підтримкою UWB до іншого телефону з UWB, ввівши суму платежу та підтверджуючи транзакцію.

За даними ING, це означає, що користувачам більше не потрібно шукати ім’я користувача, адресу електронної пошти або номер телефону один одного, якщо вони хочуть купити щось на розпродажі, відправити трохи грошей на благодійність або розділити рахунок у ресторані.

Зазначається, що технологія працює просто – користувачеві потрібно стати поруч із одержувачем коштів, за допомогою банківського додатку ING знайти його, що дуже зручно, оскільки програма показує відстань між користувачами. Потім достатньо запровадити суму переказу та одержувач побачить її у своєму списку транзакцій.

Для здійснення таких переказів платник та одержувач повинні мати NEAR на своїх телефонах, і обидва телефони повинні мати доступ до технології UWB, пише nfcw з посиланням на банк.

Зазначається, що рішення було розроблене ING спільно з NXP Semiconductors та Samsung. Компанії планують провести внутрішній пілотний проект із користувачами смартфонів Samsung з підтримкою UWB «у другій половині цього року».

Банк зазначає, що після старту пілотного проекту сторони розглянуть такі кроки для активного залучення клієнтів до майбутніх розробок. До речі, Samsung випустила свій перший Android-пристрій з чіпом UWB – Galaxy Note20 Ultra у серпні 2020 року.

Для довідки: UWB (Ultra-Wide Band) – бездротова технологія зв’язку на малих відстанях при низьких витратах енергії. Технологія передачі дозволяє передавати велику кількість даних на невелику відстань.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українці пересилають в Україну більше грошей, аніж до війни.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284