Хакери викрали дані користувачів та кур’єрів Glovo

  • Юлия
  • 13.05.2021 2825

Сервіс доставки їжі Glovo піддався хакерській атаці в кінці квітня, в результаті чого дані десятків мільйонів користувачів були викрадені.

Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на інформацію компанії Yarix, яка спеціалізується на кіберзахисті.

Про атаку вперше стало відомо 4 травня - про інцидент повідомило американське видання Forbes. Після публікації Yarix надала більш точні дані.

Зокрема, в руки хакерів потрапило близько 160 ГБ даних з інформацією про імена, паролі, номери телефонів користувачів, кур'єрів і співробітників Glovo.

Повідомляється, що зловмисники отримали доступ до ID-карток та IBAN кур’єрів. Компанії Yarix вдалося з’ясувати, що отримані дані хакери продають за 85 тисяч доларів.

У компанії Glovo витік підтвердили, проте зазначили, що на даний момент в системі безпеки діра усунута. Крім того, в Glovo відзначили, вкрадені були не всі дані, зокрема, дані про кредитні картки залишилися в цілості.

Разом з тим, представники Yarix настійно рекомендували користувачам змінити паролі для доступу до сервісу, а також стежити за нетиповими списаннями з їх карток, пише finance.

Варто нагадати, що Glovo на даний момент працює в понад 650 містах в 22 країнах світу на трьох континентах – в Європі, в Центральній і Південній Америці, Африці.

Доставкою Glovo у всьому світі щомісяця користуються більше 2,5 млн користувачів, а кур’єри сервісу доставляють більше 6,7 млн ​​замовлень у всіх країнах, де присутня Glovo.

Зокрема, в Україні сервіс почав роботу в жовтні 2018 року і вже доступний в 30 містах.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ТikTok в Європі тестує опцію покупок всередині додатку.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284