Інтернет-афери з орендою кредиток: новий вид шахрайства

  • Юлия
  • 29.07.2021 3097

Практика використання чужих банківських карток досить давно використовується шахраями для відмивання кримінальних грошей, покупки через інтернет наркотиків та інших незаконних дій.

Власники орендованих для таких цілей карток прирівнюються правоохоронними органами до співучасникам у злочинній діяльності. Тим не менш, це не зупиняє деяких відчайдушних або необізнаних в подібних питаннях громадян, які хапаються за сумнівну можливість отримати зайву копійку «на халяву».

Як пише internetua.com, на інтернет-жаргоні такі люди називаються «дроп». Зважаючи на популярність послуги «дропів» шахраї придумали нову схему обману бажаючих отримати швидкі та легкі гроші.

Зокрема, користувачі Facebook повідомляють про новий вид шахрайства, жертвами якого стають студенти і домогосподарки. Зловмисники пропонують бажаючим за солідну грошову винагороду здати в тимчасову оренду свою банківську картку. Пропозиції надходять від імені фейковий аккаунтів.

Проте, замість заробітку, любителі інтернет-халяви отримують одні тільки проблеми.

Ввівши відповідний запит, в соцмережах можна знайти оголошення про оренду карток. Зловмисники розміщують подібні пропозиції в групах з пошуку нескладного підробітку і різної «халяви». Зрозуміло, всі подробиці пропонується дізнаватися в особистих повідомленнях, шахраї обіцяють повідомити зацікавленим користувачам докладну інформацію про заробіток. Обов’язково додаючи, що дана пропозиція – не брехня і діяльність пов’язана зі ставками онлайн.

Одна з користувачок передала таким орендарям доступ до свого онлайн-кабінету Приват24, після чого «орендодавець» була заблокована. До обговорення в соціальних мережах в даних спільнотах приєдналися і інші постраждалі, які повідомили про те, що такі пропозиції нічим хорошим не закінчуються. Зокрема, отримавши доступ до Приват24, шахраї блокують власників в соцмережах і набирають на них кредитів онлайн. В результаті постраждалі залишаються без грошей і з боргами.

Потім шахраї виводять кредитні гроші по ланцюжку підставних рахунків для того, щоб заплутати слід.

Таким чином, варто пам’ятати, що ні в якому разі не варто давати кому-небудь доступ до своїх банківських аккаунтів. У кращому випадку, вам доведеться повертати кредити, в гіршому – ризикуєте потрапити за грати за співучасть у відмиванні злочинних грошей.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Mastercard підтримає криптовалютні стартапи.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284