Дослідження: які сфери найбільш уразливі до кіберзлочинності?

  • Юлия
  • 26.02.2021 1158

Експерти LexisNexis Risk Solutions випустили піврічний звіт про кіберзлочинність, в якому детально описується, як мінливий умови створили нові можливості для кіберзлочинців в усьому світі.

Так, в ході дослідження, проведеного з липня 2020 року по грудень 2020 року, фахівці з'ясували, які сфери і які категорії користувачів найбільш вразливі до кіберзлочинності.

Аналіз показав, що найчастіше жертвами кіберзлочинців і онлайн-шахраїв стають молоді люди до 25 років, друге місце займає вікова група 75 років і старше. Проте літні люди, як правило, втрачають найбільше грошей. Ця група, як правило, менш знайома з новітніми цифровими технологіями та може бути більш вразлива для шахрайства і спроб фішингу.

У той час, мілленіали та покоління Z виявилися найбільш схильні до атак шахрайства. Дана статистика ще раз підкреслює наскільки важливо компаніям захищати новачків в цифрових технологіях, уразливих при здійсненні онлайн-транзакцій у 2021 році, пише risk.lexisnexis у своєму звіті.

Всупереч загальному зниженню зареєстрованих шкідливих атак, їх вектори залишаються незмінними. Зокрема, зберігається тенденція автоматичних атак ботами облікових даних користувачів. Даний метод є для шахраїв найкращим, тому що він дешевший, швидкий і ефективний.

Згідно зі звітом, кількість атак, ініційованих людиною, у 2020 році знизилося приблизно на 184 мільйони. В той самий час, кількість атак з використанням ботів зросла на 100 мільйонів.

Крім того, експерти відзначають зростання глобального обсягу транзакцій в другій половині 2020 року у порівнянні з другою половиною 2019 року. Дане зростання припало на фінансові послуги (29%), електронну комерцію (38%) і ЗМІ (9%). У ecommerce спостерігалося найбільше зростання кількості ботів в порівнянні з іншими галузями. Так, рівень атак для платежів через електронну комерцію мобільних додатків на 2,7% вище, ніж в будь-якій іншій галузі. Це являє собою очевидну точку ризику для цих підприємств.

Однак найчастіше в поле зору кібершахраїв потрапляли потокові та ігрові сервіси, гральні сайти та додатки для перевірки вкрадених ідентифікаційних даних.

«Кіберзлочинці — майстри маскування. Вони завжди шукають нову мету, будь то нові кредитні лінії, новий онлайн-бізнес або нові цифрові споживачі. У той час як цифрові компанії докладають всіх зусиль, щоб краще обслуговувати нових та наявних клієнтів, вони повинні виявляти та зменшувати потенційні ризики, щоб захистити споживачів від шахрайства. Інтелектуальна цифрова ідентифікація, зокрема, має вирішальне значення для бізнесу, щоб зрозуміти поведінку, історію транзакцій і інтелект кожного пристрою, що входить в їхнє середовище. Коли ми можемо використовувати краудсорсинг в режимі реального часу для глобального цифрового бізнесу — це дає безпрецедентне уявлення про довіру і ризики. Це створює більш зручну роботу в мережі, оскільки підприємства можуть краще розпізнавати своїх споживачів », – повідомила Ребека Муді, директор по боротьбі з шахрайством і ідентифікацією LexisNexis Risk Solutions.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, Covid завдала серйозного удару по банківським моделям Machine Learning.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284