Дослідження: українці хотіли б оплачувати покупки голосом та QR-кодом

  • Юлия
  • 29.06.2021 2705

Згідно з дослідженнями платіжної системи Mastercard, більше 60% опитаних українців зазначили, що їм не вистачає можливості безготівкової оплати.

Серед нових платіжних технологій найбільший інтерес українців викликають цифрові сервіси та розумні пристрої з інтегрованими в них оплатами.

Відзначається, що платити за допомогою сканування QR-коду хотіли б мати можливість 39% респондентів, відзначається в дослідженні платіжної системи Mastercard.

Крім того, 17% опитаних зазначають, що надали б перевагу використанню голосового асистента для оплати товарів і послуг. Ще 16% хотіли б платити криптовалютою, а 13% – за допомогою розумної побутової техніки.

Крім цього, 61% респондентів хотіли б мати більше можливостей для оплати карткою на ринках, 47% – в кіосках і невеликих магазинах, і 38% – в громадському транспорті.

Разом з тим, дослідження Mastercard показало, що 50% опитаних українців готові повністю відмовитися від готівки, пише psm7.com з псиланням на Mastercard.

Дослідження проводилося в червні поточного року на замовлення Mastercard. Повідомляється, що в проведеному онлайн-опитуванні взяли участь 1 507 респондентів, які проживають у містах з населенням від 50 тисяч людей, у віці від 18 до 60 років.

[Subscription]

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні заборонять вимагати паперові довідки з 24 серпня.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284