До 2025 року обсяг транзакцій з використанням QR-кодів перевищить $3 трлн

  • Юлия
  • 20.05.2022 423

За прогнозами фахівців, майже кожен третій користувач мобільних телефонів у всьому світі використовуватиме QR-коди для оплати товарів та послуг.

За підрахунками фахівців, загальна вартість транзакцій із платежів, що здійснюються з використанням QR-кодів, за три роки досягне $3 трлн.

Це на 25% перевищить показники за 2022 рік – зараз ця сума становить 2,4 трлн. Передбачуване зростання зумовлене зростаючою увагою до нових фінансових технологій на ринках, що розвиваються, а також впровадженням альтернативних методів оплати в розвинених країнах, повідомляється у звіті компанії Juniper Research.

Окрім цього, дослідники впевнені, що китайська компанія Alipay стане лідером серед постачальників послуг QR-платежів. Також очікується, що за нею підуть PayPal, WeChat Pay, Google Pay та UnionPay International.

У цьому звіті зазначається, що перспективи впровадження та зростання цієї технології залежать від регіонального законодавства кожної країни та тих стимулів, які запускає уряд.

Зокрема, в Індії очікується, що вартість платежів за QR-кодом збільшиться з $62 млрд у 2022 році до $125 млрд у 2026 році завдяки нещодавно запущеному національному стандарту QR-коду та скорочення використання готівки серед населення.

Експерти Juniper Research прогнозують, що до 2025 року майже кожен третій користувач мобільних телефонів у всьому світі використовуватиме платіжні послуги за допомогою QR-коду.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Mastercard анонсувала Biometric Checkout – оплату посмішкою.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284