Кабмін виділив держгарантії 10 банкам для кредитування малого та середнього бізнесу

  • Юлия
  • 02.05.2022 572

Близько 1,4 млрд. гривень державних гарантій на портфельній основі банкам надав Кабінет міністрів України за 2022 рік для кредитування мікро-, малого та середнього бізнесу.

Як повідомляє Interfax-Україна з посиланням на постанову уряду №497 від 29 квітня, Кабмін виділив кошти 10 банкам.

Зокрема, 849 млн гривень Укргазбанку, 425 млн Ощадбанку, 43 млн банку «Гарант», 26 млн банку «Південний», 14 млн банку «Український капітал», 13 млн Метабанку, по 8 млн Правекс Банку та Укрбудінвестбанку, а також по 7 млн гривень Банку інвестицій та заощаджень та А-Банку.

Варто нагадати, що 25 листопада 2020 року Кабмін визначив механізм портфельних держгарантій та встановив порядок відбору банків, які мають право отримувати такі гарантії. Також було визначено умови їх надання, зокрема Укрексімбанк визначено агентом гаранта.

Таким чином, з’явилася можливість поєднання компенсації відсоткової ставки із наданням портфельних держгарантій. Зазначається, що право на державні гарантії на портфельній основі отримають банки з працюючим гривневим портфелем клієнтів мікро-, малого та середнього бізнесу обсягом не менше 500 млн гривень.

До речі, 28 квітня Кабмін надав 18,85 млрд гривень портфельним держгарантіям 17 банків.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як зняти готівку під час воєнного стану

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284