Як буде працювати банківська система України під час карантину

  • Юлия
  • 12.03.2020 1569

Нацбанк розповів, як будуть працювати українські банки під час тритижневого карантину через коронавирус.

Так, заходи, вжиті Кабміном в рамках запобігання COVID-19, включають закриття навчальних закладів, заборону масових заходів і обмеження роботи установ культури – театрів, кінотеатрів.

Очікується, що епідеміологічна обстановка вплине в тому числі і на фінансовий сектор.

Однак, НБУ запевняє, що банківська система буде працювати в звичайному режимі. Банки будуть як і раніше безперебійно обслуговувати клієнтів.

У свою чергу, Нацбанк запевнив фінсектор, що надасть підтримку при необхідності – обіцяє підтримати ліквідність банківської системи завдяки інструментам рефінансування, проводити подальші валютні інтервенції, щоб згладити курсові коливання. До речі, на даний момент резерви України досить істотні – 26 млрд. доларів США.

Крім того, НБУ зазначив, що готовий надати підтримку щодо забезпечення безперебійного касового обслуговування та поповнення банкоматів в разі необхідності, якщо виникне підвищений попит на готівку з боку населення.

Більш того, Національний банк готовий проводити профілактичне знезараження грошових коштів в сховищі.

Підписатися на розсилку

Проте, експерти НБУ просять населення по можливості здійснювати всі операції онлайн, не відвідуючи банківські відділення. А також радять берегти себе, дотримуючись рекомендацій Міністерства охорони здоров’я – поменше відвідувати громадські місця, включаючи відділення банків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні розкрита шахрайська схема оформлення онлайн-кредитів.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284