Як буде працювати «кешбек» при порушенні правил РРО

  • Юлия
  • 11.08.2020 1143

В рамках впровадження нових законодавчих норм про застосування реєстраторів розрахункових операцій, передбачений механізм повернення коштів.

За даними ДПС, механізм «кешбек» передбачає компенсацію споживачам сплачених за товар або послугу коштів, в тому випадку, якщо розрахунковий документ, який був наданий такому споживачеві, оформлений з порушеннями РРО. Зокрема, якщо інформація по ньому відсутня в базах даних податкової.

Зокрема, чинним законодавством передбачено, що якщо на веб-сайті ДПС відсутня інформація про фіскальний чек, який отримав споживач, він має право повідомити про порушення контролюючим органам.

У разі підтвердження порушення покупець має право на 100%-ну компенсацію вартості товару, реалізованого з порушенням вимог законодавства.

Механізм кешбеку вводиться з метою боротьби з підробленими фіскальними чеками, в тому випадку, коли недобросовісні торговці надають споживачам чеки, які не є фіскальними, але схожі на них візуально.

Так що претендувати на компенсацію за «псевдофіскальні чеки» споживачі можуть з 1 жовтня 2020 року. Варто нагадати, що з серпня на добровільних засадах торговці можуть використовувати програмні РРО. А з жовтня їх застосування буде обов’язковим тільки для окремих категорій платників єдиного податку 2-4 груп. Надалі за порушення застосування РРО або незастосування передбачено застосування штрафних санкцій.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, на що скаржаться споживачі фінпослуг в Нацбанк України.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284