Лідер в ecommerce: як інтегрувати платіжний модуль Magento на сайт

  • Юлия
  • 23.03.2020 1944

У нашому блозі ми вже обговорили платіжні модулі для CMS Wordpress і OpenCart.

Сьогодні ми продовжимо нашу серію статей і обговоримо модуль для прийому платежів для Magento 2.

Ми спробуємо розібратися, як працює дана надбудова, розповімо про переваги плагіна для Magento, а також проведемо невеликий гайд з його установки на сайт. Ну що, поїхали?

Якщо ви не знайомі з історією open source-платформи електронної комерції Magento, ми зробимо невелике інтро. Ця платформа дозволяє торговцям управляти контентом, SEO, цифровим маркетингом і функціональністю інтернет-магазинів. Спочатку Magento був продуктом, розробленим і проданим Varien, десятирічній компанії з розробки програмного забезпечення та консалтингу для eCom. А після того, як eBay інвестував $ 180 мільйонів в платформу електронної комерції в березні 2010 року, Magento була зареєстрована як окреме підприємство.

Перший реліз цієї системи управління контентом відбувся в 2008 році і з тих пір вона стала однією з найбільш широко використовуваних платформ в електронній комерції. Приблизно 778 138 веб-сайтів працюють сьогодні на Magento по всьому світу, і це число стрімко зростає. Цікаво, що в Україні CMS Magento займає 8-е місце за популярністю, зараз на ній працюють понад тисячу веб-сайтів.

В першу чергу, це пов’язано з тим, що розробники Magento 2.0 інтенсивно працюють над поліпшенням продукту та вже зробили ряд оновлень в новій версії системи, у порівнянні з Magento 1.0. В тому числі, оновлений інтерфейс панелі адміністратора, упорядкований контроль, вийшли на новий рівень з продуктивності тощо.

Magento – надзвичайно гнучка платформа для електронної комерції, яка дозволяє налаштувати онлайн-магазин відповідно до потреб ваших клієнтів. Magento також пропонує більше 1000 розширень як безкоштовних, так і платних, що допомагають максимально розкрити потенціал вашої торгової площадки.

Онлайн-ритейлери по всьому світу віддають перевагу Magento також через величезну ком’юніті розробників, яких вже понад 300 тисяч, а також 1150 партнерів, які навчені роботі з платформою і підтримки вашого продукту.

Важливо також відзначити, що завдяки гнучкості, Magento сумісний з багатьма платіжними шлюзами, які забезпечують обробку онлайн-платежів. Так, якщо ви тільки почали свій шлях в інтернет-торгівлі або вже є досвідченим онлайн-продавцем, який шукає більш оптимальне рішення для прийому платежів, команда PSP Platon завжди буде рада допомогти інтегрувати і налаштувати відповідний платіжний модуль для вашого сайту.

Як встановити і налаштувати платіжний модуль для Magento?

Наша команда зробила процес підключення плагіна з прийому платежів максимально зрозумілим і нативним, щоб етап установки і настройки у вас не зайняв більше 10-15 хвилин.

Для початку роботи вам слід залишити заявку на сайті і проконсультуватися з нашими менеджерами. Вони більш детально розкажуть про можливості платіжного модуля Magento, допоможуть скласти список необхідних документів для банка-еквайєра, а також розкажуть про переваги платіжного рішення індивідуально для вашого бізнесу, виходячи з його специфіки.

Отже, давайте приступимо:

1. Скачайте плагін (модуль) з нашого сайту або з офіційного маркетплейса Magento і розпакуйте в кореневу папку.

2. У адмін-панелі виберіть пункт Магазини -> Конфігурація -> Продажі -> Методи оплати – у верхньому меню. Повинна з’явитися секція з назвою Platon Pay.

3. Переведіть платіжний додаток в стан «Включено», коли будете готові.

Ви можете включити «Тестовий режим» (встановіть значення «включено») і провести тестування роботи модуля (в тестовому режимі модуль дозволяє повністю перевірити процес оплати на сайті і подивитися, як клієнти будуть оплачувати ваші товари на сайті).

Для подальшого користування модулем Вам необхідно зняти галочку «Тестовий режим», попередньо натиснувши кнопку «Підключити PSP Platon», і заповнити всі поля у вікні, відправивши таким чином заявку нашим менеджерам.

Після узгодження питань з документами ви зможете приймати на сайті оплату картами платіжних систем Visa, Mastercard і Простір за замовчуванням.

Як це працює?

Пояснимо на прикладі POS-терміналів. Аналогічно до терміналів, які використовуються в оффлайн-магазинах, платіжні шлюзи дозволяють інтернет-магазинах на Magento приймати платежі від клієнтів. Основна мета шлюзів – передавати запити оброблювачу платежів і повертати відповіді про схвалення або відхилення транзакцій. Крім того, платіжні шлюзи забезпечують високу безпеку онлайн-платежів, оскільки всі платіжні дані шифруються перед передачею за посиланням між вашим інтернет-магазином і процесором платежів.

Важливо критично підходити до вибору провайдера, який буде забезпечувати обробку платежів. Та й ми вже не раз писали про це. Адже вибір надійного платіжного шлюзу з хорошою репутацією і гарантією безпеки даних зіграє істотну роль у підвищенні довіри ваших клієнтів.

Для тих підприємців, які вже мають досвід торгівлі на Magento, компанія PSP Platon пропонує повністю безкоштовний платіжний модуль, який покриває всі бізнес-вимоги і вимоги безпеки даних ваших клієнтів. PSP Platon має високий рівень довіри завдяки надійній і стабільній роботі всієї системи, оперативній та кваліфікованій службі підтримки, що підтверджується сертифікатом PCI DSS найвищого рівня.

Підписатися на розсилку

Якщо у вас ще залишилися питання щодо інтеграції платіжних модулів для Magento, пишіть свої питання на пошту support@platonline.com або відразу залишайте заявку на підключення!

А також діліться в коментарях, який платіжний модуль Ви використовуєте прямо зараз і якими критеріями керуєтеся у виборі платіжного провайдера?

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284