Mastercard змінює правила конвертації коштів в доларах та євро

  • Юлия
  • 20.07.2020 980

З 11 серпня МПС Mastercard буде проводити конвертацію по курсу, що діє на день платежу, при оплаті товарів картками в доларах або євро.

Варто нагадати, що до теперішнього моменту конвертація при оплаті послуг і товарів карткою проводилася через 1-3 дні після здійснення операції.

Mastercard повідомляє, що за рахунок забезпечуючи прозорості курсу обміну валюти, МПС впроваджує зміни для поліпшення обслуговування.

На сьогоднішній день конвертація валюти при безготівковому розрахунку картою відбувається за курсом платіжної системи на дату клірингу операції. Зокрема, так відбуваються розрахунки між банками. Таким чином, фактична конвертація відбувається через кілька днів після проведення безготівкового платежу.

У зв’язку з даною процедурою конвертації з картки в деяких випадках може бути списано більше коштів, ніж клієнт очікував. Таке відбувається, коли курс валют за ці 1-3 дні змінюється в несприятливу сторону.

Відзначається, що в зв’язку зі зміною правил конвертації банкам немає необхідності вносити будь-які значні зміни в налаштуваннях. Дані зміни стосуються виключно внутрішнього курсу конвертації платіжної системи.

Нові правила, за даними ЗМІ, будуть вигідні тим клієнтам, які оплачують покупки за кордоном картою в іншій валюті. Такі клієнти зможуть більш точно оцінити передбачувані витрати, подивившись діючий курс конвертації платіжної системи Mastercard.

Таким чином, нові правила будуть вигідні мандрівникам, які оплачують витрати карткою Mastercard в країнах з валютою, яка схильна до істотної мінливості, зокрема в ПАР, В’єтнамі, Індонезії, Туреччини, Росії.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що іноземець організував в Україні шахрайську «фінансову біржу».

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284