Mastercard виведе з обігу картки з магнітною смугою

  • Юлия
  • 18.08.2021 2861

Платіжна система Mastercard до 2033 року планує відмовитися від використання карток старого зразка з магнітною смугою.

Як повідомляє Payspace magazine з посиланням на The verge, все дебетові та кредитні картки компанія планує в подальшому оснащувати іншими контактними технологіями.

За попередніми даними, повністю відмовитися від «магнітних» карток платіжна система має намір з 2024 року.

Таким чином, магнітна смуга на картках більше не буде обов'язковою вимогою для нових карток, які випускаються емітентами в Європі.

Повідомляється, що на американському ринку відмова від магнітної смуги на картках запланована на 2027 рік. Це відбувається з тієї причини, що компанії з США випускають платіжні картки з EMV чіпами занадто повільно.

У свою чергу, відповідно до планів компанії, починаючи з 2029 року всі нові дебетові або кредитні картки Mastercard повністю позбудуться магнітної смуги.

Варто відзначити, що магнітні смуги використовуються на платіжних картках ще з 60-х років. Проте, на початку 90-х рр в якості основного стандарту була прийнята технологія EMV. Вона дозволила підвищити надійність зберігання інформації про власника картки на мініатюрній інтегральній мікросхемі всередині картки.

На даний момент до 86% операцій з кредитними і дебетовими картками в світі здійснюється за допомогою чіпів EMV. Для підтвердження транзакцій як правило використовується PIN-код, на другому місці за популярністю -відбиток пальця.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що підлітки стають жертвами онлайн-шахраїв частіше, ніж їх бабусі та дідусі.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284