Податкова запустила електронний сервіс InfoTax в Telegram та Viber

  • Юлия
  • 09.11.2020 1648

Цей сервіс являється ботом в месенджерах, який буде допомагати українцям в ряді питань.

Так, за даними Державної податкової служби, електронний сервіс InfoTax, має декілька функцій, які з часом будуть доповнюватися новими.

Зокрема, зараз українці можуть за допомогою InfoTax отримувати інформацію про результати обробки документів і про строки подання звітності та сплати податків.

Крім того, доступні відомості про отримання інформації про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані. Очікується, що оновлення сервісу з новими функціями запустять з січня 2021 року.

InfoTax дасть можливість українцям попередньо заповнювати звітність для платника єдиного податку. Це дозволить швидше перейти до сплати податків «в два кліка» і отримувати сповіщення про виникнення податкового боргу в разі несвоєчасної оплати.

Доступ до сервісу отримати просто – достатньо знайти InfoTax в месенджері Telegram або Viber. У каналі потрібно перейти за посиланням в Електронний кабінет для ідентифікації та завершення налаштувань сервісу.

У податковій відзначають, що InfoTax став відповіддю на запит численних платників податків, які хотіли б отримувати послуги за допомогою мобільного.

Підписатися на розсилку

Варто зазначити, що кількість платників податків в Україні збільшилася на 600 тисяч і склала більше 3 мільйонів, незважаючи на кризу. За даними ДПС, заробітну плату в Україні отримують лише 11,6 млн людей. З них 2,1 млн – пенсіонери. Таким чином, 9,5 млн осіб утримують всю країну.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за 3 місяці система BankID принесла банкам 2 млн гривень доходу.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284