НБУ доповнив вимоги до учасників системи BankID

  • Юлия
  • 05.05.2021 2631

Регулятор вніс невеликі зміни в вимоги до абонентів системи BankID з метою вдосконалення нормативно-правової бази.

Нововведення дозволять посилять ефективність і надійність функціонування сервісу, повідомляє прес-служба Нацбанку.

Отже, з 1 травня поточного року регулятор зобов'язав абонентів-ідентифікаторів системи здійснювати багатофакторну автентифікацію користувачів BankID до моменту передачі персональних даних користувачів через систему.

Постанова Правління НБУ від 27 квітня 2021 № 35 «Про затвердження Змін до Положення про Систему BankID Національного банку України» посилює вимоги до українських банків в питаннях передачі актуальних даних користувачів.

Також, відповідно до нових правил для абонентів-постачальників послуг передбачена можливість використання Системи BankID НБУ виключно для надання користувачам тих послуг, за якими надано дозвіл Радою Системи BankID НБУ.

Крім того, в рамках постанови Нацбанк розширив повноваження Ради Системи BankID НБУ в частині контролю за дотриманням умов укладених договорів і відповідальності абонентів системи.

За даними прес-служби НБУ, банки України – абоненти ідентифікатори зобов’язані привести свою діяльність у відповідність до вимог Постанови №35 не пізніше 1 липня 2021.

Для довідки: на даний момент в Системі BankID налічується 91 учасник, з них 57 абонентів, що надають послуги і 34 банки-ідентифікатора.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, то банки перетворяться в бізнес-хаби і переведуть більшість клієнтів в онлайн.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284