НБУ обмежив використання коштів на карткових рахунках

  • Юлия
  • 21.07.2022 599

Нацбанк України запровадив додаткові обмеження щодо зняття коштів з гривневих рахунків за кордоном.

Як повідомляє пресслужба НБУ, ліміти на зняття валюти з українських банківських карток були знижені з 21 липня.
Зокрема, запроваджено низку обмежень на деякі операції з валютою.

Повідомляється, що українці, як і раніше, зможуть знімати гроші з гривневих платіжних карток за кордоном на суму до 50 тисяч гривень в еквіваленті на місяць.
Водночас ліміт на зняття готівкової валюти з гривневих платіжних карток закордоном змінено зі щомісячного на щотижневий. Так тепер сума становить 12,5 тисячі гривень на сім календарних днів.

Крім того, було зменшено щомісячний ліміт на P2P переказів українців за кордон із гривневих платіжних карток українських банків зі 100 тисяч гривень в еквіваленті до 30 тисяч гривень.

Крім цього, встановлено щомісячний ліміт на розрахунки за кордоном з використанням гривневих платіжних карток у розмірі 100 тисяч гривень в еквіваленті з усіх рахунків клієнта у банку, відкритих у національній валюті, пише RBC з посиланням на НБУ.

До речі, слід нагадати, що Національний Банк України вперше з початку війни підвищив курс долара до гривні. Так, з 21 липня 2022 року регулятор підвищив офіційний курс долара щодо гривні на 25% до 36,5686 гривні за долар.

Підписатися на розсилку



Нагадаємо, раніше ми писали, що Google запускає нову платіжну функцію в Україні.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284