НБУ визначив правила застосування електронного підпису у платіжній сфері

  • Юлия
  • 25.05.2022 431

Регулятор ухвалив нове рішення, яке дозволить бізнесу суттєво знизити непродуктивні витрати.

За даними Нацбанку, нововведення також дасть змогу підвищити швидкість та якість обслуговування клієнтів.

Повідомляється, що зміни внесені до постанови правління №100 від 18 травня 2022 року та набирають чинності з середи, 25 травня, повідомляє прес-служба Національного Банку України.

У Нацбанку зазначили, що тепер норми, що діють у банківській системі України при створенні, обробці та зберіганні електронних документів, які пов’язані з укладанням угод, поширюватимуться, зокрема, і на платіжні організації платіжних систем, учасників платіжних систем, операторів послуг платіжної інфраструктури та їх клієнтів – користувачів платіжних систем.

Отже, у рамках нововведення Нацбанк визначив види електронного підпису та електронної печатки, які застосовуються платіжними установами.

Також були встановлені вимоги щодо застосування кожного з видів електронного підпису та електронної печатки.

Крім того, у рамках рішення НБУ було врегульовано процес створення та зберігання електронних документів платіжними установами.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у 2025 році за прогнозами експертів обсяг транзакцій із використанням QR-кодів перевищить $3 трлн.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284