НБУ підвищить вимоги безпеки до учасників платіжного ринку

  • Юлия
  • 12.08.2020 963

Нацбанк планує істотно підвищити рівень кіберзахисту та інформаційної безпеки в сфері переказу коштів.

За даними регулятора, важливим пріоритетом НБУ в період карантину стала необхідність максимально убезпечити користувачів fintech-сервісів від можливих інцидентів інформаційної безпеки.

З урахуванням того, що українці в період карантину намагалися якомога менше користуватися готівкою, масовий перехід користувачів платіжних послуг в онлайн в період карантину став об'єктом уваги кібершахраїв.

Зокрема, Нацбанк має намір встановити більш чіткі вимоги до учасників платіжного ринку. Вимоги торкнуться побудови системи кібербезпеки і захисту інформації, порядку дій при виявленні кібератак, які знижують надійність функціонування платіжних систем.

Вимоги будуть поширюватися на платіжні організації, операторів послуг платіжної інфраструктури, учасників-резидентів платіжних систем, створених резидентами і / або нерезидентами України.

Крім того, планується встановити вимоги до використання засобів захисту інформації, впровадити ризик-орієнтований підхід до захисту персональної інформації, в залежності від суми можливих збитків, визначити політику управління доступом, виключити порушення безперервності діяльності суб’єктів переказу коштів, підвищити захист користувачів платіжних послуг.

Підписатися на розсилку

Крім цього, планується створити передумови для зниження кількості шахрайських операцій і кіберінцидентів в сфері переказу коштів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як буде працювати «Кешбек» при порушенні правил РРО.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284