НБУ розширив можливості застосування корпоративних платіжних карток

  • Юлия
  • 01.07.2021 2654

Регулятор модернізував порядок емісії платіжних карток і здійснення операцій з їх використанням.

Таким чином, у бізнеса з'явилися більш широкі можливості при використанні корпоративних платіжних карток, повідомляє прес-служба НБУ.

Отже, Нацбанк прийняв ряд рішень, спрямованих на популяризацію використання платіжних карток бізнесом.

Зокрема, регулятор надав право бізнесу, а саме суб'єкту господарювання, самостійно визначати осіб, які мають право використовувати корпоративні платіжні картки, емітовані в його рахунку.

Крім того, Нацбанк розмежував відповідальність суб’єкта господарювання та власника корпоративної платіжної картки.

В рамках прийнятих рішень НБУ спростив отримання платіжної картки довіреною особою/представником фізичної особи-власника рахунку. А також визначено, що переказ, ініційований з використанням платіжної картки, є безготівковим розрахунком. Під платіжною карткою мається на увазі електронний платіжний засіб.

Варто нагадати, що дані зміни передбачені постановою правління Нацбанку від 25 червня 2021 № 60. Постанова вступає в силу з сьогоднішнього дня, з 1 липня 2021 року.

За попередніми даними, регулятор очікує, що норми даного документа сприятимуть більш широкому використанню бізнес-карток і збільшенню обсягів безготівкових розрахунків в Україні.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з 30 червня українці можуть купувати валюту за безготівкову гривню.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284