НБУ затвердив стратегію fintech-розвитку на п’ять років

  • Юлия
  • 17.07.2020 991

План розвитку сфери фінансових технологій в Україні передбачає розвиток повноцінної fintech-екосистеми.

За даними НБУ, стратегія розвитку фінансових технологій в Україні до 2025 року затверджена після ряду обговорень і доповнень.

Стратегія включає створення повноцінної fintech-екосистеми з доступними цифровими послугами та інноваційними фінансовими сервісами, зазначає прес-служба Нацбанку.

Варто відзначити, що на початку 2020 року НБУ представив ключові напрямки стратегії розвитку фінансового сектора до 2025 року, на якій базується план розвитку фінсектора країни.

Так, ключовими елементами стратегії визначені:

– впровадження повноцінної регулятивної Sandbox для швидкого тестування інноваційних розробок і проектів;

– підготовка і запуск академічної бази з фокусом на open banking;

– підвищення рівня фінансової грамотності населення і бізнесу, та фінансова інклюзія.

Крім цього, розроблено перелік дій, заходів і виконавців для скоординованої роботи. Підготовлено індикатори досягнення стратегічних цілей в стратегічних напрямках: високий рівень фінансової та цифрової грамотності; розвинена cashless-економіка; стабільна fintech-екосистема.

Підписатися на розсилку

Крім того, НБУ зазначає, що реалізація даного плану залежить від виконання пов’язаних з ним digital-проектів. До них відносяться: забезпечення можливості проведення миттєвих платежів з рахунку на рахунок 24/7, введення віддаленої верифікації та ідентифікації, посилення кібербезпеки і регуляторного периметра в сфері інших інноваційних проектах Нацбанку, а також імплементація PSD2 – Євродирективи, яка регулює платіжні послуги в ЄС.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що НБУ відновлює плату за перекази в СЕП у кінці липня.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284