Обережно, трояни: платіжні дані користувачів смартфонів Android під загрозою

  • Юлия
  • 05.07.2021 2821

Платформа Google Play Store небезпечна для користувачів смартфонів, так як все частіше користувачі натрапляють на додатки з троянами.

Як повідомляє Engadget з посиланням на Dr.Web, в Google Play Store виявлені 9 додатків-троянів, що крадуть облікові дані, в тому числі для доступу до Facebook.

Фахівці команди кібербезпеки Dr.Web виявили у фірмовому магазині додатків Google програми з троянами, замасковані під найбільш популярні запити користувачів. Як правило, вони називаються «Очищення сміття» для смартфона, «Гороскоп на день» та подібні.

Дані програми входять в список найбільш популярних – згідно лічильнику Google Play, їх завантажили близько 6 млн разів. Google Play Store видалив скомпрометовані додатки з магазину, однак замість них регулярно з’являються нові.

Програми з вірусами влаштовані досить хитро. Вони пропонують авторизуватися в Facebook під різними приводами при запуску програми. Користувачам пропонувалося зберегти настройки в хмарі, підтвердити, що користувач не робот, поділитися додатком з друзями.

У тому випадку, якщо власник девайсу натискав кнопку «погодитися», додаток підвантажував справжню форму авторизації Facebook. Проте, при цьому запускався JavaScript з сервера управління, щоб перехопити введені дані і відправити їх «на базу».

Для вірності троян викрадав файли cookies з сеансу авторизації. За даними експертів, метою шахраїв є саме аккаунт Facebook. Маючи доступ до сторінки жертви, шахраї отримують доступ до додатків, прив’язаних до Facebook, викладають компрометуючі або шахрайські публікації від імені власника, намагаються виманити гроші у контактів і друзів постраждалих.

Крім того, аккаунт часто використовується в протизаконних цілях, за що невинний справжній власник може за певних обставин понести відповідальність.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ВР посилить покарання за махінації з електронними грошима.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284