Пандемія підштовхує світ до емісії ключових світових валют

  • Юлия
  • 09.03.2021 1537

На думку фінтех-експертів, пандемія коронавируса може стати основною причиною емісії ключових світових валют.

Уже зараз боротьба з пандемією змушує уряди розвинених країн пускати в оборот нові обсяги грошових коштів, що загрожує інфляцією ключових світових валют, стверджують аналітики.

Про це повідомляють представники Федеральної резервної системи США, пише PaySpace Magazine з посиланням на cnbc.com.

Зокрема, зазначається, занепокоєння на світових ринках викликали останні коментарі глави ФРС США Джерома Пауелла. При цьому фондові аналітики відзначають, що різке падіння європейських індексів викликане не тільки заявами представників ФРС, а й відчутними коливаннями на азіатських біржових майданчиках.

Загальноєвропейський Stoxx 600 знизився на початку торгів на 0,78%. На 4% скоротилася вартість акцій туристичних компаній Європи. У свою чергу, індекс акцій MSCI упав на 0,89% під час торгів в п’ятницю. В цей же день сильніше, ніж очікувалося впали акції під тиском розпродажі високотехнологічних компаній на Уолл-стріт.

Разом з тим, за даними прем’єр-міністра Китаю Лі Кецяна, зростання другої за розміром економіки світу до 2021 року складе більше 6%.

Повідомляється, що інфляційних наслідків не уникнути і Європі. Олаф Шольц, міністр фінансів Німеччини, заявив, що в 2021 році найбільшій економіці Єврозони буде потрібно виділити додаткове фінансування. Це дозволить максимально покрити витрати, пов’язані з наслідками пандемії коронавирусу.

З урахуванням ролі Німеччини в ЄС, велика емісія грошей може призвести до знецінення євро не тільки всередині країни, але і по всій території Європейського економічного простору.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як НБУ буде проводити дистанційні перевірки банків в 2021 році.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284