Податкова заперечує введення податку на надходження на картку

  • Юлия
  • 19.02.2020 1283

ДПС заперечує чутки про введення нового податку на безготівкові надходження на приватні банківські рахунки.

Чутки настільки швидко поширюються, що ДПС довелося виступити зі спеціальною роз'ясненням, щоб ліквідувати непорозуміння.

У повідомленні Державної податкової служби підкреслюється, що інформація про новий податок, яка за останні кілька діб поширювалася в мережі, не відповідає дійсності.

«Оподаткування буде здійснюватись виключно у випадках, передбачених чинним законодавством», – зазначають податківці.

Таким чином, кошти, які надходять на приватні карти, як і раніше не будуть обкладатися податком. При цьому ДПС зазначає, що інформація про рух коштів на банківських рахунках приватних осіб, які не є підприємцями, може бути надана банком в встановлених законом випадках. А саме: на вимогу податкової про наявність банківських рахунків і за рішенням суду – про рух коштів по рахунку, пише stockworld.

Навіть при наявності номера рахунку фізособи, ДПС ніяк не може скористатися цією інформацією. Оскільки для розкриття більш детальної інформації про рух коштів на рахунку або інші операції ДПС зобов’язана звернутися до суду.

До слова, станом на 1 січня поточного року в ДПС відзначили переплату податків до бюджету – українці внесли в скарбницю на 38,7 мільярда гривень більше. Даний показник на 4,3% більше, ніж в січні 2019 року.

Всього українці перерахували до загального фонду державного бюджету України 457,3 млрд гривень за 2019 рік. Це на 17,1% більше, ніж в 2018 році (на 66,7 млрд гривень).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що частка непрацюючих кредитів в Україні опустилася нижче 50% вперше за багато років.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284