Підприємці сфери торгівлі масово почали реєстрацію РРО

  • Юлия
  • 30.12.2021 805

За даними Данила Гетьманцева, голови комітету ВР із питань фінансів, податкової та митної політики, підприємці сфери торгівлі наприкінці року почали масово реєструвати РРО.

Повальна реєстрація пов'язана з обов'язковим використанням реєстраторів розрахункових операцій із 1 січня.

Буквально за день, 28 грудня, податкова зареєструвала 7718 РРО та динаміка з кожним днем продовжує зростати, зазначає Гетьманцев.

Варто нагадати, що наприкінці 2020 року парламент відклав до 1 січня 2022 року обов'язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій для ФОП II-IV груп єдиного податку, якщо їхній річний дохід не перевищує встановлений для першої групи граничний обсяг доходу.

У свою чергу, міністр фінансів Сергій Марченко зазначав в інтерв’ю НВ Бізнес, що використання РРО є дуже поширеним і більшість бізнесів вже до цього звикли.

В інтерв’ю він заявив: «Проти детінізації виступають ті, на мою думку, непорядні суб’єкти господарювання, яким не вигідно показувати природу походження товарів, які вони продають. Що це за товар? Контрафактний, контрабандний? Якщо хтось займається так званим «обналом» грошей, коштів для інших сфер, тоді це також не вигідно. Тому сформовано так зване інформаційне тло про те, що це вбиває бізнес, це створено штучно. Бізнес, який працює прозоро, зовсім не має проблем із фіскалізацією».

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україні відзначається зростання обсягу e-commerce на 8,8%.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284