Пріоритетне завдання НБУ в 2021 – впровадження відкритого банкінгу

  • Юлия
  • 22.12.2020 688

Споживачі прагнуть отримувати більш зручні фінансові послуги найвищої якості, що підштовхує банки до моделі цифрового банку з фокусом на безконтактних платежів і cashless.

Про це повідомив заступник голови Національного банку Олексій Шабан в ході конференції UAFIN.TECH, яка зібрала топових fintech-експертів в Україні.

Учасники конференції обговорили свої можливості з урахуванням нової ковідной реальності, перш за все реальні дії, які здійснює регулятор.

За даними НБУ, зараз регулятор оновлює українське платіжне законодавство, забезпечує розвиток віддаленої ідентифікації, модернізує систему електронних платежів з фокусом на роботу в режимі 24/7 і міжнародні стандарти, впроваджує систему BankID НБУ. Крім цього, продовжується робота над проектом по випуску електронної гривні.

На думку експертів, український фінансовий сектор досить впевнено проходить карантин. Це в значній мірі пов’язано з його високою технологічністю. Зокрема, світова пандемія прискорила цифровизацию фінансових послуг. І НБУ ставить перед собою завдання створити умови для подальшого швидкого прогресу в цьому напрямку, зазначив глава Нацбанку Кирило Шевченко.

Зокрема, найбільш масштабною трансформацією, починаючи з 2021 року, стане імплементація Євродирективи PSD2, а також впровадження в Україні Open Banking. Законопроект включає також створення в НБУ регуляторної Sandbox. Це підвищить якість послуг і дозволить посилити конкуренцію на платіжному ринку. В рамках даних норм вже підготовлений законопроект про платіжні послуги.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про онлайн-покупки у свята: як не наштовхнутися на шахраїв.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284