Штрафи на відсутність касових апаратів скасують, але ненадовго

  • Юлия
  • 11.02.2022 511

За даними голови Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева, у січні 2022 року перевірка видачі чеків підприємцями не проводилася.

Відповідно і штрафи ФОП не виписувалися, зазначається у повідомленні. Перевірки було скасовано у зв'язку з тим, що у січні були збої у роботі системи програмних РРО.

Про це Данило Гетьманцев повідомив в інтерв'ю Уніан. За його словами, жодної перевірки ФОП у січні щодо невидачі чеків не було. Таким чином за січень штрафи не нараховані.

«Для того, щоб зняти будь-які питання, ми скасуємо взагалі штрафи за січень», — запевнив Гетьманцев. Крім цього, він уточнив, що штрафи буде скасовано і в лютому-березні, коли парламент зможе поставити це питання на голосування.

«У лютому чи березні, коли зможемо поставити це питання на голосування. Я працюватиму над цим. Проситиму депутатів проголосувати за це. Можна про мене говорити, але я ніколи не обманюю. Ні ФОП, ні будь-кого іншого. Усім говорив про свою позицію із самого початку. І саме позиція скасувати штрафи за січень у мене є. І є позиція суттєво зменшити на 90% штрафи на весь рік для тих, хто встановив РРО», — повідомив Гетьманцев в інтерв’ю.

Варто нагадати, що платники єдиного податку II-IV груп, які проводять розрахунки готівкою, з 1 січня 2022 року зобов’язані застосовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій.

У разі порушення цих вимог для ФОП передбачено штраф у розмірі 100% вартості проданих з порушенням товарів, а за наступні – вже 150% вартості товару.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки коштує встановити РРО: у ВР дали роз’яснення.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284