Система BankID стане платною з 1 лютого

  • Юлия
  • 18.01.2022 696

За даними Нацбанку, з 1 лютого 2022 року послуги, які надаються абонентам Системи BankID, стануть платними.

Зокрема, зазначається, що запроваджується плата за підключення та користування системою. Як повідомляє прес-служба, встановлюються тарифи на дані послуги Нацбанку.

Ці тарифи встановлюються тільки для учасників Системи BankID НБУ - банків та інших компаній, що надають комерційні послуги, пише rbc.

Зазначається, що тарифи не стосуються користувачів – фізичних осіб. Водночас, Нацбанк залишає безкоштовними послуги для абонентів, які приєдналися у статусі абонента – постачальника послуг виключно для надання некомерційних послуг.

Отже, вартість тарифів:

– підключення до системи абонента – 2 500 гривень (без ПДВ);

– підключення до системи додаткового абонентського вузла – 2 000 гривень (без ПДВ);

– супровід підключеного до системи абонента – 600 гривень щомісяця (без ПДВ);

– обробка системою кожного успішного підтвердження електронної дистанційної ідентифікації між абонентом-ідентифікатором та абонентом – постачальником послуг – 0,10 грн. Платником цієї послуги є абонент – постачальник послуг.

На сьогоднішній день система BankID НБУ налічує 134 абоненти: 39 банків-ідентифікаторів та 95 учасників – постачальників послуг.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше з яких причин українцям можуть заблокувати банківські картки.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284