Скоро платежі через СЕП будуть доступні майже цілодобово

  • Юлия
  • 28.02.2020 1012

За даними Національного банку України, міжбанківські платежі через СЕП з квітня будуть працювати в режимі 23/7.

На розширений регламент роботи система електронних платежів НБУ переходить з 1 квітня 2020.

Таким чином, електронні платежі будуть доступні 7 днів на тиждень протягом 23 годин на добу.

Подібний захід дасть можливість оперативно проводити чутливі до часу платежі. А це, в свою чергу, буде сприяти розширенню доступу споживачів до фінпослуг і зростання частки безготівкових розрахунків.

Так, відповідно до нових правил НБУ, учасники СЕП зможуть здійснювати міжбанківські електронні переклади з 1.00 ночі до 24.00. У період з 0.00 до 1.00 буде проводитися технічна перерва протягом 1 години.

Рішення про регламент своєї взаємодії учасники системи електронних платежів приймають самостійно. Що стосується регламенту роботи СЕП у період завершення звітного року, він буде визначений окремим рішенням Правління НБУ.

При цьому на сайті НБУ наголошується, що виконання банками міжбанківського переказу коштів через СЕП у режимі 23/7 є опцією виключно добровільною. Тобто, банки зможуть самостійно приймати рішення про роботу на підставі власних потреб і потреб клієнтів.

Підписатися на розсилку

Варто нагадати, що робота електронної системи платежів режимі 23/7 стане першим етапом для переходу на цілодобовий режим. Дана норма буде реалізована відповідно до рішення Правління НБУ від 25 лютого 2020 № 142.

До речі, раніше ми писали про те, що Нацбанк України спростить нагляд і ліцензування фінкомпаній.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284